Acest lucru este reliefat in textul "Computer games forever ",unde lumea fantastica stapaneste limitele realitatii .Aici ,autorul descrie viata sa in fata calculatorului si influenta sa ,asupra propriei vieti .Desi constientizeaza faptul ca,lumea calculatorului ii rapeste viata ,acesta hipnotizat de virtual ,continua sa practice acest joc .
Este adevarat ,universul jocului pe calculator nu se compara cu viata de zi cu zi ,dar oare merita viata si sanatatea noastra ?... Multi tineri gasesc in ceasta cutie de plastic ,libertatea cuvenita ,pe care in viata reala nu o gasesc .Uita de prieteni ,familie si in cel mai rau caz isi pierd credinta ,devenind fanatici ,pastrand o idee vie in ei ,dar care nu va prinde contur in viata cotidiana .
Traiesc viata pe care si-o doresc .Ei sunt eroii,ei castiga la final.La sfarsitul jocului sau a nivelului sunt bucurosi ca si-au lasat amprenta asupra unui lucru .Nu dau socoteala pentru alegerile facute ,nu trebuie sa raspunda la intrebarea "De ce ?"
In modul acesta iau nastere rebelii de azi care inteleg gresit notiunea de libertate si mai grav distrug ,in jurul lor ,binele ce a mai ramas .Incearca sa isi puna in practica regulile din joc ,crezand ca va avea acelasi rezultat ca acolo .Gresesc ! Asa uita de Dumnezeu si de cuvantul Lui .Nu vor reusi nimic daca vor trai asa .
Mircea Cartanescu a reliefat dezavantajele unui asemenea hoby ,personajul principal fiind chiar el .In sfarsitul operei acesta se trezeste din lungul somn si trage un sem de alarma pentru copii si tinerii care isi venereaza computerul .
In concluzie viata trebuie traita ,dupa regulile pe care le impune pentru ca doar asa putem deveni,oameni bravi in societate .
Munteanu Maria Teodora clasa a IX-a C